ALGEMEEN

DE VERENIGING
De vereniging telt in totaal ongeveer 180 leden. Het harmonieorkest bestaat uit 66 muzikanten. Er nemen momenteel ongeveer 50 aspirant-leden deel aan de muziekopleiding binnen de harmonie en bij externe opleidingen.

De jeugdharmonie is een samenwerking aangegaan met de jeugdharmonie van St. Odiliënberg en telt ongeveer 25 leden.
Ook zijn er nog 90 Vrienden van de Harmonie, die de vereniging elk jaar financieel steunen.

De harmonie werd opgericht in 1898 en musiceert sinds 1965 in de superieure afdeling, tegenwoordig de eerste divisie. Sinds dat jaar nam de harmonie 11 keer deel aan een bondsconcours. Op elk concours werd een eerste prijs behaald, drie keer zelfs met lof der jury. Onder leiding van Harry Vorselen behaalde de harmonie in 2008 het Limburgs Kampioenschap in de eerste divisie harmonie.

Jaarlijks staan er grote evenementen op de activiteitenagenda. Zo maakte de harmonie in 2009 een vijfdaagse concertreis naar het Spaanse Lalin, in 2011 een reis naar het Duitse Prüm en in 2015 naar de stad Luxemburg.

In 2010 en 2015 werd een groots Filmconcert verzorgd en in 2012, 2014 en 2016 volgde een spetterend Promsconcert onder de titel Amazing Postert, respectievelijk samen met de Limburgse artiesten Kartoesj, Weej Dreej en Erwin -van ’t Merretkoer- Breepoels . De harmonie is voornemens om in 2018 aan het bondsconcours deel te nemen. Sinds oktober 2008 is Guido Swelsen dirigent van de harmonie.

guido_swelsen1

Guido Swelsen